Slipper køene ved turistattraksjoner

attractions_textDet er ikke få mennesker som opp igjennom årene har stått i endeløse køer foran kjente attraksjoner som det skjeve tårnet i Pisa eller Uffiziene i Firenze i håp om å få komme inn før tålmodigheten tar slutt eller sulten eller tørsten tar overhånd og tvinger en ut av køen og inn på nærmeste restaurant. Slike opplevelser har ødelagt mang en feriedag og skuffet millioner av potensielle besøkere som til slutt bare måtte kaste inn håndkleet.

Planlegging lønner seg

På de aller fleste slike attraksjoner er nå den tiden forbi. Skjønt det er den jo ikke. Det er fremdeles mange som rent spontant finner ut at de vil kikke innom – eller som er dårlige til å planlegge – som står i kø foran billettlukene. De er merkelig nok fremdeles endeløse. Av det kan man slutte at folk flest ikke planlegger sine besøk på severdigheter særlig godt. For de som har planlagt besøket slipper jo nå å stå i kø. Takket være Internett og moderne teknologi forøvrig kan man jo nå kjøpe billetter på forhånd, og være garantert å komme inn på det tidspunkt man selv har angitt. Vet man for eksempel at man skal til Granada i Spania og at man har lyst til å besøke det helt fantastiske slottet Alhambra og hagene rundt Generalife, så kan man nå kjøpe billetter på nettet.

Det er bare å gå inn på severdighetens hjemmeside, klikke seg frem til billettbestilling og der kjøpe inngangsbilletter til akkurat det tidspunktet som passer en selv best. Dersom det ikke er utsolgt, da. Men om så skulle være tilfellet, så vet man jo at det ikke er noen vits i planlegge besøk dit og dra. Det er forresten smart å være ute i god tid, for dersom man ikke er tilstede ved avsatt tid, så går plassen videre til de som står i køen og som ikke har forhåndsbestilt.