Fotballtur til London

172325_viator_thinkstock_126594Engelsk fotball har i mange tiår vært veldig populær blant norske fotballentusiaster og nesten hver uke valfarter det store gjenger med norske fans til de britiske øyer for å overvære en kamp med favorittlaget sitt. I alle fall virker det sånn for en helt vanlig turist som reiser på helgetur til London i ny og ne. Men sikkert er det i alle fall at det å sette sammen fotballturer ikke bare til London, men også til andre store byer i Europa, med årene har blitt en stor industri. Og det har etterhvert blitt ganske mange om beinet og det er ubetinget en fordel for konsumentene. For konkurranse holder prisene nede og løfter kvaliteten på tjenesten her som på alle andre markeder.

Billetter med “noko attåt”

Kjernen i produktet fotball-tur er naturligvis billetter til en fotballkamp. Normalt en kamp mellom to lag i Premier League – i alle fall dersom turen går til Storbritannia. For en vanlig entusiast kan det å skaffe billetter til slike kamper være en utfordring. I alle fall om man er noen stykker som vil reise sammen. For turoperatører er det mye enklere. De har dessuten større mulighet til å kjøpe billetter i blokk, dvs. mange billetter av gangen.

Men produktet fotballturer inneholder ofte veldig mye mer enn bare billettene til kampen eller kampene. Som regel omfatter det det også hotellrom hvilket kan være en fordel fordi operatørene alltid vil vite hvilke hoteller som ligger i nærheten av arenaen og som derfor å gunstige å bo på. I tillegg arrangeres det ofte besøk på det aktuelle favorittlagets stampuber slik at besøkerne kan lett kan komme i kontakt med andre “likesinnede”, dvs. lokale fans. Det er som kjent ikke mye som slår det å snakke fotball med andre som er like ihuga fans som en selv. I alle fall ikke om det kan skje over en øl eller to.