Hvordan kjøpe billetter til Serie A

livviÅ dra på fotballkamp i utlandet er en spennende opplevelse hvor man kommer tett på den lokale kulturen. I Italia finnes det god stemning og fin fotball, men det kan også være en omstendelig prosess å komme seg på kamp. I motsetning til de fleste andre ligaer i verden, kan du av sikkerhetsgrunner ofte ikke kjøpe billetter på matchdag i Italia. Etter eskalerende vold på og utenfor stadionene toppet det hele seg da en politimann ble drept på Sicilia i 2007. Etter dette ble det gjort store forandringer på hvordan kampene ble organisert. En av konsekvensene ble at man nå behøver identifikasjon når man skal inn på italienske stadioner. Dette må fremvises i døren i lag med billetten.

Kjøp billett på forhånd

Det anbefales ikke å kjøpe billett på selve stadion, da kan man ende opp med å vente i timevis før man slipper inn på stadion. På enkelte arenaer selger de heller ikke billetter på kampdag. Det er uansett viktig å kjøpe billett på nettet, husk også da på å printe ut billetten, for som oftest blir det ikke godtatt med en billett på mobil nettbrett.

Det kan likevel være tilfeller hvor du ender opp med å måtte kjøpe billett på selve stadion. Da er det viktig å orientere seg om hvor billettboden er og hvilken inngang man skal velge. For som en del av sikkerhetstiltakene som har blitt innført er store deler av arenaene og området inngjerdet. Det vil si at dersom man kjøper billett i boden kan det være flere kilometer å gå til riktig inngang, å måtte gå fem kilometer for å finne riktig inngang er en stressende opplevelse. Det finnes mange fine kamper å gå på, både i Serie A og Serie B. Dersom du er i hovedstaden Roma har du både Lazio og Roma, disse spiller begge på Olympiastadion så derfor vil det alltid være en kamp i løpet av helgen dersom du er under sesongen. I Milano har du Milan og Inter, som også deler stadion.