Billetter til fotballkamp i England

vrpl

Skal man på fotballkamp i England en helg, har man mange valgmuligheter. Hver eneste helg, bortsett fra om sommeren kan du få med deg kamper. De aller fleste som reiser over fjorden velger å se Premier League-kamper, men det er også mange andre valgmuligheter for den som vil ha en litt anerledes opplevelse lenger ned i divisjonssystemet.

Mange valgmuligheter

Det engelske ligasystemet består av Premier League på topp og Championship som nummer to, deretter blir det forvirrende. Nivå tre heter League One og fjerde nivå heter League Two, etter dette følger ligaene som omtales som “utenfor ligasystemet”, på tross av at de egentlig er innenfor ligasystemet. Dette består av et utall ligaer med navn som Northern Premier League Division One North, Northern Premier League Division One South, Southern Football League Division One Central, Southern Football League Division One South & West, Isthmian League Division One North og Isthmian League Division One South.

Du har med andre ord mye å velge i når du skal på fotballkamp på balløya. Det finnes mange turoperatører som selger pakker med reise, opphold og billetter. På denne måten får man enkelt tilgang, men dersom en velger å booke hele reisen selv vil en få mulighet til å komme enda tettere på den ekte engelske fotballen. Billetter kjøper man enklest gjennom klubben, til de mest populære lagene kan det være vanskelig å få tak i billetter til enkelte kamper. Da er billettvidereformidlingstjenester et bra alternativ. Til lagene litt nede i ligasystemet er det derimot enklere å bare møte opp på stadion og kjøpe billetter i døren.

Det første du gjør er selvsagt å velge hvor du skal reise til, for de fleste blir dette bestemt av hva som er favorittlaget. Det er likevel lurt å huske på at avstandene i England er små sammenlignet med Norge, så derfor kan du fint bo i Manchester dersom du skal på kamp i Liverpool og omvendt.

fshchps

Ritualer på kampdag

På kampdag er det lurt å være tidlig ute, for det å gå på fotballkamp i England er mer enn bare fotballkampen. Dagen starter med en kraftig engelsk frokost slik at en har nok drivstoff til resten av dagen. Til frokosten gjelder det å lese seg opp på dagens kamper slik at du kan sette et veddemål for å øke spenningen. Da kan du oppsøke en lokal bookmaker, som er å finne i de fleste engelsk byer. Har du konto hos et online casino kan du selvsagt tippe via mobilen i stedet, husk da bare på at det ikke er sikkert at du får brukt eventuelle norske freespins når du befinner deg i England, men bortsett fra dette fungerer det på samme måte som når du er hjemme i Norge.

Deretter gjelder det  å finne en pub i nærheten av stadion, husk bare på at dersom du er supporter av det ene eller det andre laget bør du velge drikkested med omhu, det er ikke alltid så populært å spankulere inn på en Liverpool-pub dersom du har på deg Manchester United-drakt. Når det nærmer seg kampstart er det viktig å fylle på med mer mat og da er det en perfekt anledning til å prøve britenes nasjonalrett, fish and chips. Både til og fra arenaen er det best å velge offentlig transport, siden trafikken ofte står i forbindelse med kamper, samtidig som kollektivnettet er godt utbygd i Storbrittanina.