De billige flybillettene

fly flybilletter

Det er ingen snarvei til å finne billige billetter, som med det meste annet er det nødvendig å lete rundt for å finne de beste tilbudene, men dersom du er villig til å legge inn litt innsats er det mulig å finne svært lave priser til flyreisene dine. Under har vi listet opp noen tips for at du kunne enklere navigere rundt i flybillettverdenen.

Kjøp til riktig tidspunkt

Dette gjelder spesielt i høysesonger, å handle like før du drar kan ofte vise seg å bli dyrt. Det er typisk at billettprisene øker de siste to ukene før avreise. Reiser du internasjonalt kan det lønne seg å være enda tidligere ute, her gjelder det vanligvis å være ute 3 til 6 måneder før tiden. På tross av at du bør ta tipsene ovenfor i betraktning, kan det noen ganger lønne seg å være sent ute med billetthandelen, men da snakker vi i siste liten.

Kort tid før flyet skal ta av dumper ofte flyselskapene prisene på billettene, i et forsøk på å fylle opp flyet.  Dette innebærer selvsagt at man er ekstremt fleksibel med hvor og når man reiser, en situasjon de færreste befinner seg, men får man et plutselig innfall eller akutt reisetrang kan dette være noe å tenke på.

Om man vet når og hvor man skal reise allerede et år i forveien er det naturlig å kjøpe billettene tidlig, for å vente helt til avreisedag med å bestille billetter er lite gunstig om man skal på familieferie til et spesifikt sted. Det er likevel mulig å finne en mellomting. Flybilletter går ofte opp og ned i pris fra de legges ut for salg til avreise. Dette avhenger av etterspørselen i de ulike periodene. På Kayak.com finner man en historisk graf som forteller hvilken periode billettene på en viss strekning er billigst og dyrest.