Billetter til Europa-turen

Tog gjennom Europa

Få ting er som å sette av sommeren til å reise rundt i Europa. Det opplagte valget for mange er flyreiser, men det finnes også andre kollektivtilbud som buss og tog. I en årrekke har ungdommer lagt ut på sin første ferie ved å reise med tog. Dette har dog blitt sjeldnere etter at prisen på flybilletter har sunket såpass mye.

Enkelt og raskt med tog

I en global sammenheng er Europa et lite kontinent, når man først har passert Sverige ligger landene og byene så pass tett at buss eller tog presenterer seg som et fullgodt alternativ. Det er her Interrail-billetten kommer inn i bildet. Med den kan du reise gjennom hele Europa på en billett, siden Europa er så geografisk konsentrert.

Det kan være lurt å kjøpe flybillett fra Norge til en Europeisk storby og begynne reisen derfra. Det er fordi Interrail-billetten i gjelder i det landet du kjøper den. Derfor ender du opp med en lang og dyr reise gjennom landet dersom du ikke har Oslo som utgangsopunkt. Med foreksempel Amsterdam som utgangspunkt har du også svært mange muligheter til å nå hele Vest-europa på kort tid. Skal en videre etter noen dager i Amsterdam, blir man pent nødt til å reise gjennom Tyskland eller Belgia.

Vender man snuten mot Paris, tar en turen gjennom Belgia, det er et land som de færreste har et forhold til, men som har mye å by på. Det tar bare noen timer med hurtigående tog gjennom landet, men et stopp i Brüssel eller Antwerpen er absolutt å anbefale. Fra Belgia kan du reise videre til miniputtstaten Luxemburg og inn i Frankrike. Eller til Tyskland, hvor storbyene ligger på rekke og rad.